Глас за Македонија го осудува албанскиот национал – шовинизам на Касами!

Почитувани, Глас за Македонија најостро ја осудува објавата на градоначалникот на Тетово, Билал Касами, кој преку социјалните мрежи предизвика голем револт не само кај Македонците, туку и кај сите етникуми кои живеат на територијата на […]

Прочитај

Гоце Делчев убаво му објаснил на бугарскиот генерал Николаев…

Во историјата постојат два вида личности – едни кои ја создаваат и други кои ја следат историјата. Гоце Делчев (1872–1903) е од првата категорија. Тој е личност со рано всадена и постојано култивирана свест за […]

Прочитај

Наместо намалување на платите на работниците, да се избркаат од работа оние кои седат дома и земаат плата!

Глас за Македонина бара, наместо да се намалуваат платите на вработените во јавниот сектор, да се избркаат од работа сите лица кои не доаѓаат на работа и земаат плата!

Прочитај

Бедни мерки од бедна влада!

Владиниот пакет антикризни мерки е задоцнет и недоволен, финансиската помош е премала и незначителна, додека работниците се оставени сами да се справуваат со енергетската и економската криза!

Прочитај

Најнови Вести

ПРИНЦИПИ НА ГЛАС

 • Името на нашата држава е Република Македонија!

 • Република Македонија ќе го врати својот суверенитет!
 • Македонија – држава која инвестира и го штити во секој свој граѓанин!

 • Македонскиот народ е државотворен, затоа ќе го вратиме Манифестот на АСНОМ во преамбулата на Уставот!

 • Македонскиот јазик е единствен официјален јазик на територијата на Република Македонија!

 • Раскинување на Преспанскиот и договорот со Бугарија, како дискриминирачки и нереципрочни донесени спротивно на вољата и определбите на македонскиот народ!

 • Меѓународните договори и сојузи да се склучуваат и поништуваат исклучиво врз основа на националните интереси на Република Македонија, потврдени на референдум! 

 • Забрана за учество во политиката и во јавниот живот на поединци кои имале или имаат криминално досие, и оние кои учествувале во активности кои ги довеле во опасност или во подредена положба националните интереси на Македонија и нивните наследници!

 • Политичките партии да не се основаат врз етничка или верска припадност!

 • Промена на политичкиот систем – воведување на принцип на отповикување на вршителите на јавни функции!

 • Задолжителен референдум за отповикување на влада и секоја уставна измена! 

 • Политичар – тоа не е професија. Воспоставување на практика на политика со минимални трошоци (“zero‐cost politics”)!

 • Системско спречување на корупцијата!

 • Носење на закон за потекло на имот и закон за конфискација на нелегално стекнат имот!

 • Системска работа на развивање на свест за „Oпштествено корисни и одговорни граѓани”!

 • Развој и инвестирање во националната економија е врвен национален интерес. Напуштање на неолибералниот концепт во економијата како единствен принцип!

 • Македонија и дијаспората се едно – активна соработка и инвестиции во интерес на татковината!

 • Ќе ја вратиме грижата за македонското малцинство во соседните земји и во дијаспората, која ќе биде обврска загарантирана со Уставот!