Здравство

БАРАМЕ, бесплатно и масовно тестирање!

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА бара бесплатно, масовно тестирање на населението за коронавирусот. По препораките на Светската здравствена организација (СЗО) само раното тестирање и брзата изолација на заразените е единствениот ефикасен начин...

Прочитај
Здравство

ЗДРАВСТВОТО И КОРОНАТА

Што можеше, а не беше сторено   Светската пандемија предизвикана од вирусот Sars-Cov-2 го имаше својот почеток во декември во кинескиот град Вухан. Од таму вирусот беше пренесен во Европа,...

Прочитај