Честит 11-ти Октомври – Денот на народното востание на Македонија! 🇲🇰

Глас за Македонија во името на сите членови на партијата, на сите граѓани на Република Македонија им го честита 11-ти Октомври – Денот на народното востание против фашистичкиот окупатор!

На овој ден пред 81 година македонскиот народ го кренал својот глас против фашистичкиот окупатор и создал еден од темелите на македонската држава!

11-ти Октомври го претставува стремежот за слобода на македонскиот народ како и за своја сопствена независна држава!

Нека е вечен 11-ти Октомври – Денот на народното востание на Македонија!

Да живее Република Македонија!