Честит 8-ми Декември – Денот на Свети Климент Охридски!

Глас за Македонија во името на сите членови на партијата, на сите граѓани на Република Македонија им го честита 8-ми Декември – Денот на Свети Климент Охридски!

На овој ден го славиме Свети Климент кој со своето црковно и книжевно наследство, како и преку неговата дејност за описменување на народот, е длабоко врежан во меморијата на македонскиот народ и историја!

Нека е честит 8-ми Декември – Денот на Свети Климент Охридски!

Да живее Република Македонија!