Глас за Македонија се придружува на вечерашниот протест и бара итна судска разрешница и најстроги казни за сите одговорни!

ГЛАС за Македонија е згрозена од монструозните случувања поврзани со лечењето на најтешко болните. Се придружуваме на вечерашниот протест, со барање за итна судска разрешница и најстроги казни за сите до еден кои на некој начин биле дел од синџирот на овие тешки кривични дела. Бараме и политичка одговорност од СДСМ и ДУИ кои со своите назначувања на раководни лица со целосно отсуство на човечност и морал и спротивно на лекарската етика, ги направиле можни овие злосторства.