Соопштенија

Здравство

Глас за Македонија се придружува на вечерашниот протест и бара итна судска разрешница и најстроги казни за сите одговорни!

ГЛАС за Македонија е згрозена од монструозните случувања поврзани со лечењето на најтешко болните. Се придружуваме на вечерашниот протест, со барање за итна судска разрешница и најстроги казни за сите...

Прочитај

“Глас за Македонија” со подршка на ФК “Вардар”

Политичката партија Глас за Македонија преку својот советник во Советот на Град Скопје, Филип Јанески, ја поддржа иницијативата за обезбедување финансиска и институционална  поддршка за ФК Вардар, предложена од советникот,...

Прочитај

Проф.д-р Солза Грчева реизбрана за Претседател на ПП “Глас за Македонија”

На третото редовно собрание на Глас за Македонија одржано на 1-ви Април, со акламација беше реизбрана Проф.Д-р Солза Грчева за Претседателка на партијата!

Прочитај

Глас за Македонија го одржа своето трето редовно собрание!

ПП “Глас за Македонија” на 1-ви Април го одржа своето трето редовно собрание на кое избра Претседател, членови на Надзорен Одбор, членови на Централен Совет, членови на Претседателството и Претседател...

Прочитај
Национални Интереси

Глас за Македонија го осудува албанскиот национал – шовинизам на Касами!

Почитувани, Глас за Македонија најостро ја осудува објавата на градоначалникот на Тетово, Билал Касами, кој преку социјалните мрежи предизвика голем револт не само кај Македонците, туку и кај сите етникуми...

Прочитај

Партиска делегација денес оддаде почит и положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев по повод 151 година од неговото раѓање!

Највисока партиска делегација предводена од Претседателката Проф.Д-р Солза Грчева, по повод 151 година од раѓањето на апостолот на македонската револуционерна борба, оддаде почит и положи цвеќе на гробот на македонскиот...

Прочитај

Честит 8-ми Декември – Денот на Свети Климент Охридски!

Глас за Македонија од името на сите членови на партијата, на сите граѓани на Република Македонија им го честита 8-ми Декември - Денот на Свети Климент Охридски!

Прочитај

Честит 23-ти Октомври – Денот на македонската револуционерна борба!

Глас за Македонија во името на сите членови на партијата, на сите граѓани на Република Македонија им го честита 23-ти Октомври - Денот на македонската револуционерна борба!

Прочитај
Економија

Наместо намалување на платите на работниците, да се избркаат од работа оние кои седат дома и земаат плата!

Глас за Македонина бара, наместо да се намалуваат платите на вработените во јавниот сектор, да се избркаат од работа сите лица кои не доаѓаат на работа и земаат плата!

Прочитај

Честит 11-ти Октомври – Денот на народното востание на Македонија! 🇲🇰

Глас за Македонија во името на сите членови на партијата, на сите граѓани на Република Македонија им го честита 11-ти Октомври - Денот на народното востание против фашистичкиот окупатор!

Прочитај
Економија

Бедни мерки од бедна влада!

Владиниот пакет антикризни мерки е задоцнет и недоволен, финансиската помош е премала и незначителна, додека работниците се оставени сами да се справуваат со енергетската и економската криза!

Прочитај